Bachata

Bachata

Bachata is net als de Merengue van oorsprong uit de Dominicaanse Republiek.
Bachata wordt ook wel gekscherend de smartlappen van de Latijns-Amerikaanse muziek genoemd.

Salsa Colombiana

Salsa Colombiana

Colombia is één van de belangrijkste leveranciers van hoogwaardige salsamuziek. In veel Colombiaanse Salsa is de Cumbia en afgeleide vormen daarvan terug te horen. Over de oorsprong van de Cumbia zijn de historische meningen verdeeld.
Sommigen zeggen dat het een dans is van de oorspronkelijke bewoners van Colombia, de Indianen, weer anderen beweren dat de Afrikaanse slaven deze dans hebben meegenomen.

Salsa Cubana

Salsa Cubana

Voor de meeste Salseros is Cuba hèt land van oorsprong voor de dans, die alom bekend staat als Salsa. De meeste salsanummers zijn dan ook een mix van de oude muzieksoorten, die door Cubaanse muziekanten zijn gecreëerd:
Son (Montuno), Rumba, Cha Cha en Mambo.
Ook de Cumbia, die zijn oorsprong kent in Colombia, hoor je in veel salsanummers ( met name de Colombiaanse ) terug.

Salsa Europa

Salsa Europa

Salsa is niet meer weg te denken in de wereld en dus ook niet in Europa.
In vrijwel iedere belangrijke Europese stad zijn er diverse salsabandjes en worden er jaarlijks salsacongressen georganiseerd. Een handige en snelle manier om diverse lokale bands over de hele wereld te leren kennen is door de albums Salsa Worldseries te beluisteren. Deze worden samengesteld door de toonaangevende DJ Chino.

Salsa Puertoriquena

Salsa Puertoriquena

Puerto Rico is “hofleverancier” van Salsa.
Die Salsa wordt geleverd door zowel Puertoricanen in Puerto Rico als in de V.S., waar er een groot aantal 1e, 2e en 3e generatie Puertoricanen wonen. Aangezien Puerto Rico een zelfstandige deelstaat is van de V.S. , heb ik de V.S. gekoppeld aan dit eiland.
Salsa, zoals we die nu kennen, is grotendeels ontwikkeld door de 1e generatie Puertoricanen in de VS.