De Dagelijkse Standaard

Scientias Wetenschap

Niburu

 • Wie bestuurt er nu eigenlijk ons land?Wie bestuurt er nu eigenlijk ons land?
  Nadat Ronald Plasterk vakkundig is gesloopt door de MSM moet het land op zoek naar een nieuwe premier. Uiteindelijk zal er een regering komen, maar zijn zij dan degenen die ons land zullen besturen, of toch niet? Lees meer »

 • Als je het eenmaal begrijpt is het kinderlijk eenvoudigAls je het eenmaal begrijpt is het kinderlijk eenvoudig
  Het grootste deel van de bevolking gelooft nog steeds alles wat de mainstream media hen voorspiegelen. Maar, op het moment dat iemand echt één bepaald ding doorziet, dan zijn ze wakker en zullen ze nooit meer een woord van de MSM geloven. Lees meer »

 • Zal deze vrouw onze ondergang inluiden?Zal deze vrouw onze ondergang inluiden?
  Je hebt mensen die gevaarlijk zijn voor de wereldvrede en je hebt psychopaten die onmiddellijk gestopt zouden moeten worden. Want, als deze mensen kunnen doorgaan met wat ze doen, dan ziet onze toekomst er zeer somber uit. Lees meer »

 • Wordt Julian Assange misschien toch vrijgelaten? (Update)Wordt Julian Assange misschien toch vrijgelaten? (Update)
  Er doen zich in de achtergrond interessante ontwikkelingen voor die er mogelijk voor kunnen zorgen dat Assange misschien binnenkort op vrije voeten komt.De Amerikaanse president Biden heeft een opmerking gemaakt waaruit afgeleid kan worden dat er binnenkort iets gaat gebeuren. Lees meer »

 • Burgers in Renkum in opstand tegen smart cityBurgers in Renkum in opstand tegen smart city
  Het Engelse woord 'smart' betekent slim en daarom moet tegenwoordig alles smart worden. Daarom krijgen we ook 'smart cities', waarbij blijkt het vooral de overheid is die slim bezig is.  Lees meer »

 • Vreemde dingen ontdekt rondom helikoptercrash Iraanse presidentVreemde dingen ontdekt rondom helikoptercrash Iraanse president
  De helikopter met aan boord de Iraanse president Raisi is gecrasht in dichte mist, waarbij de president is omgekomen. Ogenschijnlijk een ongeluk, maar zoals vaak zijn er weer vreemde dingen. Lees meer »

 • Dit is waarom de MAM zo gevaarlijk isDit is waarom de MAM zo gevaarlijk is
  Het ene moment kijkt een Amerikaanse tv presentatrice nog vrolijk naar de camera, even later is ze dood. De wereld lijkt te ontwaken en is op zoek naar antwoorden, maar dan is er de MAM. Lees meer »


Frontnieuws

 • Een rompstaatEen rompstaat
  Langzaam maar zeker verslechtert de militaire situatie voor de Oekraïners van dag tot dag. De Westerse Wunderwaffen zijn een mislukking gebleken op de test van echte oorlog; economische sancties tegen Rusland doen het Westen meer pijn dan het doel waarvoor ze oorspronkelijk ruim van tevoren waren ontworpen; de Russische sociale… Lees meer »

 • 5 dingen die je moet doen als er geen rechtsstaat is5 dingen die je moet doen als er geen rechtsstaat is
  Noem een dystopie en de meeste mensen zullen waarschijnlijk denken aan Nineteen Eighty-Four, de Thought Police en Big Brother. Dat is begrijpelijk, want er zijn verontrustende hints van in onze eigen samenleving – zijn ideeën als niet-platformen, veilige ruimten en misgendering echt zo verschillend van verkeerd denken en gedachtemisdaad? –… Lees meer »

 • Macrons halsbrekende duik in chaosMacrons halsbrekende duik in chaos
  Een week mag dan een lang cliché zijn in de politiek, maar de Franse president Emmanuel Macron moet zich nog steeds afvragen hoe het de afgelopen zeven dagen zo mis heeft kunnen gaan. Het begon allemaal zo veelbelovend afgelopen maandag, met de zevende editie van zijn grote zakelijke stunt ‘Choose… Lees meer »

 • Breaking: Klaus Schwab legt voorzitterschap WEF neerBreaking: Klaus Schwab legt voorzitterschap WEF neer
  Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum (WEF), legt zijn functie bij de organisatie neer. Dit werd gemeld door het Amerikaanse medium Semafor, bericht RT. Volgens het verslag kondigde de Duitser zijn plannen aan in een e-mail aan WEF-medewerkers. Een persoon verbonden aan de organisatie gaf… Lees meer »

 • Er verschijnen nu aanwijzingen dat het neerstorten van de Iraanse presidentiële helikopter een moordaanslag wasEr verschijnen nu aanwijzingen dat het neerstorten van de Iraanse presidentiële helikopter een moordaanslag was
  Het neerstorten van de Iraanse presidentiële helikopter begint te lijken op een goed geplande en opzettelijke moordaanslag. De samenzwering lijkt zo grondig, en nu ook de doofpot, dat de beelden van weersatellieten voor die regio op de dag van de crash – VERWIJDERD zijn! schrijft Hal Turner. We beginnen met… Lees meer »

 • Zelensky een ‘legitiem militair doelwit’ – MedvedevZelensky een ‘legitiem militair doelwit’ – Medvedev
  De Oekraïense leider, wiens ambtstermijn deze week is afgelopen, wordt door Rusland beschouwd als een “oorlogsmisdadiger”, aldus voormalig president Dmitri Medvedev. De Oekraïense president Vladimir Zelenski is als leider van een “vijandig politiek regime” een legitiem militair doelwit, heeft Dmitry Medvedev, het hoofd van de Russische Veiligheidsraad, gezegd. Medvedev over… Lees meer »

Kijk Magazine

 • Puzzel mee, en win!
  In deze dikke zomereditie van KIJK willen we je naast leesvoer, ook wat te puzzelen geven. Extra leuk: met deze quiz maak je kans op een mooie prijs. We geven namelijk drie keer een bol.com-bon van 100 euro weg! Doe de quiz Lees meer via KIJK Magazine. Lees meer »

 • Win een bezoek aan de Orange Jumper
  Speciaal voor KIJK-lezers organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) een meet and greet met de legendarische J-066 Orange Jumper. Op vrijdag 30 augustus krijgen prijswinnaars toegang tot het auditorium van het NMM. Alfred Staarman, conservator van het museum, geeft daar een uniek kijkje achter te schermen en vertelt onder meer… Lees meer »

 • Gedetailleerder dan ooit: drie nieuwe kaarten van de maanGedetailleerder dan ooit: drie nieuwe kaarten van de maan
  Chinese wetenschappers hebben de meest gedetailleerde maankaart ooit ontworpen. Of eigenlijk drie stuks, elk met andere geologische karakteristieken. Lees meer via KIJK Magazine. Lees meer »

 • Extra informatie bij het KIJK zomernummer 2024
  Op deze pagina vind je per artikel links naar extra informatie over het onderwerp. Lees meer via KIJK Magazine. Lees meer »

 • Ed Dwight breekt record van oudste persoon in de ruimteEd Dwight breekt record van oudste persoon in de ruimte
  De droom van de 90-jarige Ed Dwight is – met ruim 60 jaar vertraging – toch nog uitgekomen. Hij is nu ook de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest. Lees meer via KIJK Magazine. Lees meer »

 • Wetenschappers laten licht stilstaan in kristal
  Een team van Nederlandse onderzoekers is erin geslaagd licht te laten stilstaan in een plak silicium. Dat zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot betere lasers. Lees meer via KIJK Magazine. Lees meer »

 • Kunnen we kernafval naar de zon schieten?
  Kerncentrales kampen met een afvalprobleem. Ondertussen worden raketlanceringen steeds goedkoper. Kunnen we ons kernafval de ruimte in schieten, bijvoorbeeld naar de zon? Lees meer via KIJK Magazine. Lees meer »

 • Picture Perfect: kalkstenen kerkhofPicture Perfect: kalkstenen kerkhof
  Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: de puntige kalksteenrotsen op Borneo. Lees meer via KIJK Magazine. Lees meer »

Wynias Week

Clintel

 • Klimaatboodschap aan het nieuwe kabinetKlimaatboodschap aan het nieuwe kabinet
  Hoopvolle plannen, maar peperduur CO2-beleid blijft Opiniestuk Guus Berkhout en Kees de Lange, eerder gepubliceerd op OpinieZ Kerncentrale in Frankrijk (bron: Shutterstock)  Het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet geeft hoop: het woord ‘klimaatcrisis’ ontbreekt en er zijn geen alarmverhalen meer. De hoogmoed dat door maatregelen het klimaat kan worden gestuurd… Lees meer »

 • Jubileumcongres Clintel met Willie Soon als keynote speakerJubileumcongres Clintel met Willie Soon als keynote speaker
  Willie Soon Boek je tickets Stichting Clintel, opgericht in 2019 door Guus Berkhout en Marcel Crok, bestaat dit jaar alweer vijf jaar. Een uitstekende gelegenheid dus om ons eerste echte congres te organiseren en wel op dinsdag 18 juni van 10 tot 18 uur in Roelofarendsveen. Speciaal voor deze gelegenheid… Lees meer »

 • Clintel on Tour met Marcel Crok in LangedijkClintel on Tour met Marcel Crok in Langedijk
  Het Behouden Huis in Oudkarspel Op 6 juni aanstaande strijkt Clintel on Tour neer in de Noord-Hollandse gemeente Langedijk, de plek waar Clintel-directeur Marcel Crok (1971) opgroeide. Marcel zal een avondvullende lezing geven met als titel: is het middel niet erger dan de kwaal? Geen CO2-uitstoot meer in 2050 Geen… Lees meer »

 • Het geluid komt boven de tv uitHet geluid komt boven de tv uit
  Een interview van Bert Weteringe, auteur van het boek Windhandel, met een gedupeerde van windturbines. Foto genomen vanuit de voordeur van de woning Sinds de 4 windturbines in juni 2021 zijn gaan draaien houdt Sandra Ospeldijk* de ramen gesloten, zelfs op een warme zomeravond. “Met een open raam, of zelfs… Lees meer »

 • Clintel on Tour OssClintel on Tour Oss
  De impact van grootschalige energieopwekking met windturbines. Clintel on Tour in Oss met Kees Remi en Bert Weteringe. Donderdag 30 mei 2024, inloop 19.30, aanvang 20.00. Entree € 5 inclusief koffie/thee, aanmelden kan hier. Locatie: buurtcentrum De Binnenstad, Sint Barbaraplein 6, 5341 LK Oss. Het lijkt erop dat, [...] Het… Lees meer »

 • Climate: The Movie in MaastrichtClimate: The Movie in Maastricht
  TICKETS Stichting Clintel organiseert in samenwerking met fotografe Shirley Born een Clintel on Tour avond in Maastricht op maandag 10 juni. In de bioscoop Lumière zal eerst de film Climate: The Movie vertoond worden en na een pauze zal Marcel Crok, directeur en oprichter van Clintel, in een lezing duiding… Lees meer »